Til 4 porsjoner salat-taco trenger du:
- 8 tortillalefser
- 2 pakker hermetiske kikerter
- Krydder etter smak, for eksempel 1 ts. hver av spisskummen, malt ingefær, malt kardemomme, malt kanel, gurkemeie, malt koriander, chilipulver og malt allehånde
- 1 boks hummus
- 1 pakke ruccola
- 1 boks cherrytomater eller 3–4 vanlige tomater
- 1 agurk
- Eventuelt reddiker og rødløk etter smak – det du måtte ha i kjøleskapet
- 1 sitron
- Sesamfrø
- Olivenolje
- En potte koriander
Slik lager du salat-taco:
- Bland alle ingrediensene til krydderblandingen. Overskudd kan lagres i tette bokser med lokk.
- Stek kikerter i pannen i olivenolje eller rist dem i ovn på høy temperatur. Krydre med en god mengde krydder, så blir kikertene spicy og krydderhete.
- Vask og kutt grønnsakene i pene serveringsbiter og løken i strimler. Vend grønnsakene med ruccola, litt olivenolje og saft av sitron. Strø over litt salt.
- Smør hummus på tortillalefsene. Fordel kikerter over.
- Topp med salaten. Dryss over frisk koriander og ristede sesamfrø over salat-tacoen til slutt.
Velbekomme!
PS! Vil du lage hummus selv? Sjekk ut denne lekre oppskriften på gulrothummus.