Rypesuppe med ristede kantareller

Pyntet med frisk timian og friske tyttebær.

4 personer

Ingredienser:

2stk. Rypebryst

 

40 g Gulrot

40 g  Sellerirot

40 g  Sjalottløk

1 stk.  Laurbærblad

10 stk.  Bringebær

 

3dl Kraft kokt på rypeskrog

1 dl Kremfløte

2ss Creme fraiche

Salt, pepper og saft av sitron

 

16stk. Kantareller

Frisk timian til pynt.

 

Tilberedning:

Skrell og kutt grønnsaker i små små terninger.

Freses i litt smør i kjelen. Tilsett laurbærblad og bringebær. Hell over kraft kokt på rypeskrog.

Tilsett kremfløte og creme fraiche. Kok opp og la trekke noen minutter.

Smak til med salt, pepper og saft av sitron.

 

Stek kantareller i pannen til de er gyllen brune og vannet har fordampet.

 

Rypebryst kuttes i terninger og stekes raskt i varm panne.

Krydres med salt og pepper. Tres evt. på spyd eller serveres direkte i suppen.

 

Pyntes med frisk timian og evt. noen friske tyttebær.

Lykke til med maten, og god fornøyelse!

Del Via: