4 personer
Ingredienser:
2stk. Rypebryst
40 g Gulrot
40 g Sellerirot
40 g Sjalottløk
1 stk. Laurbærblad
10 stk. Bringebær
3dl Kraft kokt på rypeskrog
1 dl Kremfløte
2ss Creme fraiche
Salt, pepper og saft av sitron
16stk. Kantareller
Frisk timian til pynt.
Tilberedning:
Skrell og kutt grønnsaker i små små terninger.
Freses i litt smør i kjelen. Tilsett laurbærblad og bringebær. Hell over kraft kokt på rypeskrog.
Tilsett kremfløte og creme fraiche. Kok opp og la trekke noen minutter.
Smak til med salt, pepper og saft av sitron.
Stek kantareller i pannen til de er gyllen brune og vannet har fordampet.
Rypebryst kuttes i terninger og stekes raskt i varm panne.
Krydres med salt og pepper. Tres evt. på spyd eller serveres direkte i suppen.
Pyntes med frisk timian og evt. noen friske tyttebær.
Lykke til med maten, og god fornøyelse!