Ingredienser
4 porsjoner
Fyll:
- 800 gram rødbeter
- 2 gule løk
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 dl rapsolje
- 1 ts timian (tørket)
- salt
Saus:
- 50 gram smør
- 1 dl hvetemel
- 7 dl grønnsaksbuljong
- 3 dl kremfløte
- 1 ts salt
- 1/2 ts finmalt hvit pepper
- 15 stk lasagneplater
- 150 gram hvit geitost
- 75 gram fersk spinat
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell rødbetene og riv dem grovt på et rivjern.
- Strimle løkene og finhakk hvitløksfeddene.
- Fres rødbeter, løk og hvitløk i en kasserolle med olje i ca. 10 minutter til rødbetene har myknet. Tilsett timian og salt etter smak. La avkjøle.
- Lag sausen. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett mel og rør rundt. La koke på svak varme under stadig omrøring i 2 minutter.
- Tilsett grønnsaksbuljong og bland til en jevn saus. Kok opp under omrøring.
- Tilsett fløte og smak til med salt og finmalt hvit pepper. La koke på svak varme i 10 minutter under omrøring.
- Hell litt saus i en ildfast form slik at hele bunnen dekkes. Legg på et lag med lasagneplater slik at de overlapper hverandre litt.
- Fyll formen lagvis med røbetfyll, lasagneplater, saus, spinat og smuldret geitost.
- Avslutt med rødbetfyll og saus øverst.
- Stek i ca. 1 time eller til lasagnen er ferdig.