Rødbetlasagne med geitost

En spennende, vegetarisk tvist på den kjente og kjære lasagnen med rødbeter og geitost. Garantert suksess på en kjøttfri dag.

Ingredienser

4 porsjoner

Fyll:

  • 800 gram rødbeter
  • 2 gule løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1 ts timian (tørket)
  • salt

Saus:

  • 50 gram smør
  • 1 dl hvetemel
  • 7 dl grønnsaksbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts finmalt hvit pepper
  • 15 stk lasagneplater
  • 150 gram hvit geitost
  • 75 gram fersk spinat

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell rødbetene og riv dem grovt på et rivjern.
  3. Strimle løkene og finhakk hvitløksfeddene.
  4. Fres rødbeter, løk og hvitløk i en kasserolle med olje i ca. 10 minutter til rødbetene har myknet. Tilsett timian og salt etter smak. La avkjøle.
  5. Lag sausen. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett mel og rør rundt. La koke på svak varme under stadig omrøring i 2 minutter.
  6. Tilsett grønnsaksbuljong og bland til en jevn saus. Kok opp under omrøring.
  7. Tilsett fløte og smak til med salt og finmalt hvit pepper. La koke på svak varme i 10 minutter under omrøring.
  8. Hell litt saus i en ildfast form slik at hele bunnen dekkes. Legg på et lag med lasagneplater slik at de overlapper hverandre litt.
  9. Fyll formen lagvis med røbetfyll, lasagneplater, saus, spinat og smuldret geitost.
  10. Avslutt med rødbetfyll og saus øverst.
  11. Stek i ca. 1 time eller til lasagnen er ferdig.
Del Via: