Unngå matsvinn i romjulen. Her får du våre kokkers beste restematoppskrifter

Om du spiser ribbe, kalkun, fisk eller pinnekjøtt på julaften, kan disse restematoppskriftene forlenge julekosen langt inn i romjulen.

Jul og påske er høytider hvor vi ikke sparer på noe når det kommer til innkjøp av mat og annen hygge. Det resulterer ofte i mye rester. I Compass Group jobber vi aktivt med å redusere matsvinn og vi bruker gjerne restematen til å lage nye smakfulle retter om det skulle passe.

Espen, vår in-house kokk, har disket opp noen lekre oppskrifter som gjør at du kan benytte deg av julematrestene, uten at det går på bekostning av smaken. Bon appétit!

Blomkålsuppe med pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.

Les mer

Kalkunwok

Kalkunen forsvinner i en frisk wok eller kremet kalkungryte. Lag en asiatisk spinn på kalkunrestene med denne oppskriften.

Les mer

Pulled ribbe asian style taco

Fresh opp ribberestene og lag en ny vri på fredagstacoen i romjulen. Ribbe sammen med hoisinsaus, frisk salat og korianderdressing er garantert en vinner for både store og små.

Les mer

Brandade på torsk eller lutefisk

For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.

Les mer

Del Via:

Aktuelt