Jul og påske er høytider hvor vi ikke sparer på noe når det kommer til innkjøp av mat og annen hygge. Det resulterer ofte i mye rester. I Compass Group jobber vi aktivt med å redusere matsvinn og vi bruker gjerne restematen til å lage nye smakfulle retter om det skulle passe.
Våre in-house kokker Marius og Espen har disket opp noen lekre oppskrifter som gjør at du kan benytte deg av julerestene, uten at det går på bekostning av smaken. Bon apetitt!
Blomkålsuppe med pinnekjøtt
Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.
Kalkunwok
Kalkunen forsvinner i en frisk wok eller kremet kalkungryte. Lag en asiatisk spinn på kalkunrestene med denne oppskriften.
Pulled ribbe asian style taco
Fresh opp ribberestene og lag en ny vri på fredagstacoen i romjulen. Ribbe sammen med hoisinsaus, frisk salat og korianderdressing er garantert en vinner for både store og små.
Brandade på torsk eller lutefisk
For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.