Ingredienser (serverer 4)
25 gram smør
125 gram løk
250 gram tomater
125 gram paprika
ca. 1/2 kg kokte poteter (du kan også bruke rester av potetstappe)
Blomkål, erter, gulrøtter (hva du måtte ha av grønnsaker i kjøleskapet)
25 gram Ingefærpaste (eventuelt finkuttet ingefær)
25 gram hvitløkspaste (eventuell finkuttet hvitløk)
Krydder: Gurkemeie
1 halv rød eller grønn chili (finhakket)
Pav bhaji masala (dette kan enten kjøpes i spesialbutikk eller lages hjemme)
Fersk koriander
Fremgangsmåte:
- Kok opp reste-grønnsakene til de er møre og kan moses med en gaffel eller potetmoser og sett til side.
- Stek løken i smør og olje til den er myk
- Tilsett gurkemeie, ingefør, hvitløk og tomater. Kok til tomatene slipper væske.
- Tilsett paprika, pav bhaji masala og chili etter eget ønske. Stek til paprikaen er myk.
- Bland inn de moste grønnsakene og topp retten med litt finhakket koriander.
Serveres med brød, litt salat og lime.