Ingredienser
4 porsjoner
- 20 gram ingefær
- 2 gule løk
- 500 gram pastinakk
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 1,75 dl fløte + 1,75 dl melk (totalt 3,5 dl med halvparten fløte og halvparten melk)
- 3 ss mandelflak
- 1/5 ts finmalt hvit pepper
- Rapsolje
- salt
Fremgangsmåte
- Skrell og finhakk ingefæren
- Strimle løken og skjær pastinakken i 2 cm store terninger
- Fres løk, pastinakk, og ingefær i en kasserolle med olje i 3 minutter
- Tilsett grønnsaksbuljong og hvit pepper. Kok til grønnsakene er myke. Mal til en jevn suppe med en stavmikser.
- Tilsett fløtemelk og kok opp. Smak til med salt.
- Rist mandelflakene i en tørr stekepanne til de er pent brune.
- Topp suppen med mandelflakene og server!