Gulrøtter er sunt, året rundt! Her i Norge er den i sesong fra juni til oktober, men gulroten holder seg godt i flere måneder hvis den lagres under de rette forholdene. Gulrot er med andre ord perfekt for en sunn start på det nye året.
Gulroten får sin farge fra betakaroten. Dette er også en av grunnene til at gulroten er så sunn, da betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen vår. Gulroten inneholder også en rekke andre vitaminer, kalium, jern og masse fiber.
Gulrøtter kommer i alle størrelser, farger og fasonger. Det finnes sorte, lilla, gule og hvite gulrøtter! Først på 1800-tallet ble det populært å dyrke de oransje gulrøttene som vi kjenner best. De lilla gulrøttene ble tidligere brukt som fargestoff. Gulroten er med andre ord allsidig – også i matlaging. Den kan brukes rå, kokt, bakt, i supper og gryter, eller i wok. Vi anbefaler og også prøve den i vår gulrothummus eller lag frisk gulrotjuice.
Ha en fin og sunn start på det nye året!