Brune pinner – nydelig til jul

Brune pinner er absolutt en av de tradisjonelle julekakene som er enkleste å bake.

Dette er en populær og god julekake. Av mange regnes brune pinner, eller karamellpinner, som et av de syv slag som bakes til jul.

Brune pinner har en  deilig smak av kanel og sirup, og med en liten aning vanilje. Mange kaller de også for karamellpinner, men det er brune pinner som er det mest brukte.

Dette er en kake som er veldig populær hos alle uansett alder – både store og små. Vil du være sikker på å lykkes med en sort julekake i år, anbefaler vi deg å gå for denne.

 

VIKTIG TIPS: Følg nøye med ved steking. Pinnene må bli brune, slik at de blir faste og ikke myke.

 

Ingredienser:

200 g smør

200 g farin

1 eggeplomme

1 ss lys sirup

0,5 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

Ca. 300 g hvetemel

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 175 grader

Benytt en «bakemaskin» og rør inn smør og sukker godt.

Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt videre i bakemaskinen slik at det blir en helhetlig deig.

Ha litt mel på bordet og ta deigen ut. Rull den til en tykk pølse og del den så i seks like deler.

Trill pølser av hvert emne – like store som lengden på bakebrettet.

Ha de over på bakepapiret på brettet (det går 3 pølser på hvert brett), og trykk dem litt flate på stekeplaten.

Kakene skal pensles med rørt egg. Dryss perlesukker og finhakkede mandler over emnene.

Kakene settes så i ovnen, og stekes i ca. 10-12 minutter midt i ovnen.

HUSK: Pinnene skal bli brune.

Når de er ferdig stekt, skjær stengene på skrå til smale kaker, mens de fortsatt er varme.

Avkjøl kakene på brettet før de legges på rist.

 

Kakene må være avkjølt før de legges i kakeboksen med matpapir mellom lagene. Hvis ikke blir kakene myke.

Del Via:

Aktuelt

Egg florentine

Imponer med posjerte egg i denne retten som stammer helt tilbake til Renessansen.

3 måter å gi nytt liv til gammelt brød

Alle har opplevd å ha tørt brød liggende på benken. Oftest havner det i søpla, men halvgrovt eller fint brød kan forvandles til fristende desserter på disse tre enkle måtene.

Hjemmelaget fikenmarmelade

Hjemmelagde gaver er noe vi alle setter pris på. Lager du hjemmelaget fikenmarmelade til noen du er glad i, får du garantert stjerneanis i boka!