Ingredienser
- 300 gram rødbeter
- 1 ss rapsolje
- 1 hvitløksfedd
- 1 dl valnøtter
- 2 ts hel spisskummen
- 1 sitron
- 1 ss tahinipaste
- 1 ss sesamolje
- salt
Fremgangsmåte
- Sett oven på 175 grader.
- Skrell rødbetene og skjær dem i 2 cm store biter.
- Legg bitene på et ildfast fat og skvett over rapsolje. Bakes i 30 minutter.
- Skrell og finhakk hvitløksfeddet
- Tilsett hvitløk, valnøtter, og spisskummen til rødbetene. Bak i ytterligere 15 minutter, eller til rødbetene er myke. Avkjøl.
- Riv skallet på sitronen og press ut saften.
- Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til hummusen blir jevn. Tilsett salt etter smak.
Prøv også vår gulrothummus
https://www.compass-group.no/gulrothummus/