Nå er vi inne i adventstiden, og hva er vel hyggeligere enn å bruke kveldene eller helgene på å lage hjemmelagde julegaver, som garantert blir satt pris på?
Når du skal lage julegaver, er det herlig å kunne by på noe som kan nytes som dessert. Fikenmarmelade er fantastisk til julens ostebord, og passer ypperlig til julens sjokoladedesserter.
Oppskriften kan dobles, dersom du ønsker større mengde.
Ingredienser:
200 g tørket fiken
50 g rosiner
Ca. 2,5 dl portvin. Du kan gjerne erstatte portvin med saft fra appelsin eller klementin, sammen med litt solbærsaft
Ca. 1,5 ss sukker/brunt sukker – smakes til
1 stjerneanis
1 kanelstang
1/2 vaniljestang
Tilberedning:
- Kutt fiken i små biter.
- Del en halv vaniljestang i to på langs og skrap frøene ut, alt skal i.
- Ha alle ingrediensene i en kjele, og kok det sakte opp før du setter alt på langsom koking til marmeladen er ferdig.
- Ved ferdig resultat skal det ikke være mer væske igjen og frukten skal være helt bløt. Tilsett eventuelt mer væske.
- Rør forsiktig om av og til – smak til.
- Fjern stjerneanis, kanelstang og vaniljestang fra marmeladen.
- Fikenmarmeladen fylles over på rene varme glass, avkjøles og sett deretter på egnet lokk. Oppbevares kjølig.