Ingredienser:
1 skive Surdeigsbrød
10 g Smør1 stk. Egg
1 ss. Hvitvinseddik60 g Spinat
45 g Smør
1 stk. Eggeplomme
0,5 ts. Dijonsennep
Saft av sitronCayenne pepper
Tilberedning:
Brødet:
Kutt skiver av godt surdeigsbrød. Smør begge sider med smør.
Ristes i pannen til de er gyllenbrune.
Spinaten:
Sauter (Steke uten å brune) spinaten i pannen med litt smør.
Krydre lett med salt og pepper.
Hollandaise saus:
Smelt smør i en gryte på svak varme. La stå litt i kjelen til bunnfallet legger seg.
Pisk sammen eggeplomme og sennep over vannbad til den er luftig.
Spe forsiktig med klaret smør. Om sausen blir for tykk, justeres den med noen dråper vann.
Smak til med salt, pepper og saft av sitron.
Posjert egg:
Kok opp vann i kjelen sammen med litt eddik.
Bruk en skje eller egnet redskap og skap en «virvel» i vannet ved å røre rund i kjelen langs kantene.
Slå hull på egget, og legg de forsiktig ned i midten av kjelen. Hjelp til å forme eggehviten rundt plommen. Koketid ca. 5-6 minutter. Ta egget opp med en hullsleiv.
Servér:
Legg skiven med brød på tallerken og fordel spinaten over.
Legg på det posjerte egget.
La hollandaise sausen renne over egget og ned på spinaten.
Dryss over litt cayennepepper til slutt.