Brente mandler – julens godteri

Vil du vise noen at du setter pris på dem, er brente mandler den perfekte lille gaven du kan gi bort i julen.

I Skandinavia er brente mandler en ren juletradisjon, men sørover i Europa er det vanlig å spise brente mandler året rundt. På glass holder mandlene seg lenge, og derfor er det også perfekt å lage dette som en liten gave til noen du skal på besøk til, en kollega du setter pris på, eller til naboen som var så grei å måke for deg tidligere i uken.

Her følger en enkel og velsmakende oppskrift.

Ingredienser:

500 g mandler

250 g sukker

2 dl vann

Ca. 1-2 ss smør

 

Slik gjør du:

Finn frem en stor vid kjele, gjerne jerngryte.

Ha mandler, sukker og vann i kjelen og kok opp på høy varme til sukkeret begynner å smelte og vannet begynner å fordampe.

Skru ned varmen og rør jevnt til mandlene er pene og brune.

Sukkeret vil først begynne å se litt tørt og melete ut, men etter hvert smelter det.

Rør hele tiden så det ikke svir seg i bunnen.

Ha i smør mot slutten, så mandlene får en fin glans.

Pensle bakepapir med litt olje.

Hell mandlene på et bakepapir – husk at de er veldige varme. Bre dem utover.

Del mandlene raskt fra hverandre, mens de fortsatt er varme – og før de stivner.

Bruk gjerne to gafler til dette arbeidet.

Avkjøl. Etter hvert kan mandlene legges i glass eller boks med tett lokk.

Tips – som gave kan mandlene pakkes i små cellofan-poser med merkelapp og en hyggelig hilsen.

Del Via: