Brandade på torsk eller lutefisk

For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.

Ingredienser:

400 gram skrelte mandelpotet, kuttet i terninger

5 dl melk

2 dl olivenolje

400 gram rester av kokt torsk eller lutefisk

3 fedd hvitløk

 Fremgangsmåte: 

  1. Potetene skrelles og kuttes i biter. Kok potetene i melken med knuste hvitløkfedd. Når potetene er møre legger du fisken i gryta, og drar den vekk fra varmen.
  1. Når fisken er varm siler du av væsken og moser ingrediensene sammen med en rotmoser, eller kjøres i en kjøkkenmaskin. Ta vare på væsken. Om du vil massen litt løsere så bare spe med væsken. Når massen er knust sper du i olivenoljen litt og litt. Smak til med salt, pepper og urter.

Server med hvitløksbaguetter og bakte grønnsaker, eller kanskje med bacon og kapers på toast? Uansett en vinner for å bli kvitt svinnet fra fisken i julen.

Del Via: