4 Porsjoner
Ingredienser:
800 g Grytekjøtt av storfe høyrygg
1 liter Brun kjøttkraft (eventuelt utblandet buljongterning)
600 g Poteter
180 g Gul løk
300 g Gulrot
300 g Kålrot
300 g Sellerirot eller persillerot
Salt og pepper etter smak
1 liten kvast Kruspersille
Tyttebærsyltetøy
Flatbrød
Tilberedning:
Skjær kjøttet i gode terninger.
Brun det godt i små porsjoner i stekepannen og krydre lett med salt og pepper.
Ha kjøttet over i en gryte når det er ferdig brunet. Tilsett kjøttkraft og kok opp.
Bruk en øse for å fjerne skummet som legger seg på toppen i gryten når kjøttet begynner å koke.
La kjøttet koke på middels varme, slik at det putrer, i ca. en time til det blir mørt.
Vask, skrell og kutt poteter og grønnsaker i terninger.
Tilsett grønnsaker, og la det hele putre videre over middels varme til alt er godt mørt.
Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen. Vær forsiktig så lapskausen ikke blir grøtete.
Smak til med salt og kvernet sort pepper.
Serveres med hakket persille, tyttebærsyltetøy og flatbrød.