Klassisk brun lapskaus på høyrygg av storfe

Lapskaus er en klassisk norsk rett som de aller fleste av oss har gode minner fra. Med skikkelig godt kjøtt og flatbrød, persille og tyttebærsyltetøy er dette en rett som hele familien vil elske.

4 Porsjoner

 

Ingredienser:

 

800 g                    Grytekjøtt av storfe høyrygg

1 liter                    Brun kjøttkraft (eventuelt utblandet buljongterning)

 

600 g                    Poteter

180 g                    Gul løk

300 g                    Gulrot

300 g                    Kålrot

300 g                    Sellerirot eller persillerot

 

Salt og pepper etter smak

 

1 liten kvast       Kruspersille

Tyttebærsyltetøy

Flatbrød

 

 

Tilberedning:

Skjær kjøttet i gode terninger.

Brun det godt i små porsjoner i stekepannen og krydre lett med salt og pepper.

 

Ha kjøttet over i en gryte når det er ferdig brunet. Tilsett kjøttkraft og kok opp.

Bruk en øse for å fjerne skummet som legger seg på toppen i gryten når kjøttet begynner å koke.

La kjøttet koke på middels varme, slik at det putrer, i ca. en time til det blir mørt.

 

Vask, skrell og kutt poteter og grønnsaker i terninger.

Tilsett grønnsaker, og la det hele putre videre over middels varme til alt er godt mørt.

 

Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen. Vær forsiktig så lapskausen ikke blir grøtete.

Smak til med salt og kvernet sort pepper.

 

Serveres med hakket persille, tyttebærsyltetøy og flatbrød.

Del Via: