Pastinakksuppe med ingefær

Pastinakken er like allsidig som poteten og er god i puré, bakt i ovn, revet i råkostsalat, kokt i lettsaltet vann som tilbehør til middag, og ikke minst i suppe sammen med ingefær!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 20 gram ingefær
  • 2 gule løk
  • 500 gram pastinakk
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 1,75 dl fløte + 1,75 dl melk (totalt 3,5 dl med halvparten fløte og halvparten melk)
  • 3 ss mandelflak
  • 1/5 ts finmalt hvit pepper
  • Rapsolje
  • salt

Fremgangsmåte

  1. Skrell og finhakk ingefæren
  2. Strimle løken og skjær pastinakken i 2 cm store terninger
  3. Fres løk, pastinakk, og ingefær i en kasserolle med olje i 3 minutter
  4. Tilsett grønnsaksbuljong og hvit pepper. Kok til grønnsakene er myke. Mal til en jevn suppe med en stavmikser.
  5. Tilsett fløtemelk og kok opp. Smak til med salt.
  6. Rist mandelflakene i en tørr stekepanne til de er pent brune.
  7. Topp suppen med mandelflakene og server!
Del Via: