Rødkål er en hodekål i familie med andre kåltyper som rosenkål, blomkål og brokkoli i tillegg til sennep og karse. Denne kompakte og fiolette grønnsaken er en av de eldste grønnsakene vi begynte og kultivere. I oldtidens Kina trodde de kål hadde magiske krefter mot hårtap. Om grønnsaken kurerer hårtap er ikke godt å si, men den er sunn! Rødkålen er rik på fiber, C-vitaminer og en god kilde til flavonoider, en kraftig antioksidant.
Visste du at…
… fargestoffet, antocyanin, som gir rødkålen sin vakre fargen, kan også testes som PH-indikator og fargesetter både til hår, klær og egg til påske. Vi har ikke testet rødkål som farge eller PH-indikator, men vi kan gå god for at den smaker utmerket i disse rettene.
https://www.compass-group.no/rodkalsalat/
https://www.compass-group.no/rodkal/
Kilder: Sarah’s Cucina Bella, Wikipedia og Bama