Løk kommer opprinnelig fra Sentral-Asia, hvor den fortsatt vokser vilt. Den gule løken som er mest vanlig her til lands kalles også kepaløk. Sjalottløken ble tidligere ansett som en egen art, men er i dag en del av løkfamilien. I de egyptiske pyramidene har man funnet bilder av løk.
Et høyt inntak av løk har helsebringende effekt, både på kort og lang sikt. De helsefremmende stoffene i løk kan bidra til å redusere risiko for hjerte- og karsykdommer, flere typer kreft, og i tillegg redusere betennelsesnivået i kroppen og virke bakteriedrepende. Løk inneholder en rekke antioksidanter, proteiner og flavonoider. Alle medlemmene i løkfamilien, inkludert kepaløk (gul løk), rødløk, purre og hvitløk bør inkluderes i kostholdet.
Sett farge på tilværelsen med disse rettene som inneholder kepaløkens søster – rød kepaløk, eller rødløk, og alle vampyrers verste fiende – hvitløk.