4 porsjoner
Ingredienser:
170 gram per porsjon – Bryst av Tiur
Salt, pepper, einerbær og frisk timian
Sellerikrem:
400g Sellerirot
1,5 dl Helmelk
1,5 dl Kremfløte
2 ts Usaltet smør
Salt og pepper
Sellerirot skrelles og kuttes i terninger. Kokes helt møre i fløtemelk. Sil av fløtemelken og kjør selleriroten til krem med stavmikser sammen med en liten klikk kaldt usaltet smør.
Smak til med salt og pepper.
Rosenkål:
16 stk. Rosenkål
Rosenkål renses. Kutt ut stilken og del rosenkålen i blader. Kokes i lettsaltet vann tilsatt litt smør.
Kantareller:
20 stk Mellomstore kantareller
Smør til steking
Kantareller stekes møre i smør i pannen. Krydres med salt og pepper etter smak.
Syltede valnøtter:
50 g Valnøtt kjerner
2 ss Honning
1 ss Brunt sukker
2 ss Sherryeddik
1 ts Malt einerbær
1 ts Malte sennepsfrø
Kok opp honning, sukker, eddik og krydder.
Tilsett valnøtter og kok inn til honning og eddik blandingen blir til sirup.
Perlepoteter:
600 g Perlepotet
40 g Usaltet smør
4-5 kvister Timian frisk
Salt
Perlepoteter kokes i lett saltet vann sammen med noen timiankvister og litt smør.
Tilberedning:
Tiur
Bryst av Tiur brunes i pannen i smør tilsatt noen kvister frisk timian.
Krydre med salt, pepper og litt malte einerbær.
Stek det ferdig i pannen til medium stekt, eller til du når en kjernetemperatur på 54 grader.
Viltkremsaus
2 ss Brunt sukker
2 ss Sherryeddik
10 stk. Friske bringebær
1 stk. Finhallet sjalottløk
8 stk. Einerbær
2,5 dl Viltkraft
2 ss Creme fraiche
1 dl Kremfløte
Kok opp sukker og eddik til sausen.
Tilsett finhakket sjalottløk, bringebær, einerbær og 2-3 kvister frisk timian.
Ha i viltkraft og kok ned til 2/3. Tilsett creme fraiche og fløte. Kok opp og reduser til sausen tykner.
Kjøres glatt med stavmikser.
Lykke til med maten og god fornøyelse!