Etter at Josman var på konfektkurs i regi av Tine i vinter fikk han virkelig sansen for å lage konfekt, og han har perfeksjonert kunsten.
-Man må være forsiktig med mengde og nøye med rekkefølgen, forteller Josman mens han viser frem hvit og mørk sjokolade som har fått stivne i former over natten.
Han rører i en klar ganache som han har varmet opp og skal dyppe sjokoladen i før han dekorerer og legger siste hånd på verket med smådekorasjoner.
-Opplevelsen begynner med blikket, og når det ser vakkert ut fremhever det smakene, smiler Josman som synes det er spennende å eksperimentere med smaker og uttrykk.
Håndplukkede råvarer
Råvarene er håndplukket og kommer gjerne langveisfra fra små leverandører. Blomstene han dekorerer konfekten med er fra Fjellurt – en liten bedrift fra Tolga. Han viser oss også ulike typer salt og vi får teste en konfektbit med hvit sjokolade dyppet i matcha pulver.
-Jeg er opptatt av å skape perfekt balanse. Hver ingrediens må få skinne, samtidig som de skaper harmoni for smaksløkene, smiler Josman.
Etter prøving og feiling har Josman kommet frem til en skreddersydd ganache som er et godt utgangspunkt for en rekke ulike smaksopplevelser.
-Man kan blande søtt med surt, salt og bittert og det vil fortsatt smake fantastisk. Jeg har lyst til å hele tiden prøve nye smaker for å gjøre dette til en fornøyelse for alle våre gjester, sier Josman.
Bare å glede seg til Sjokoladedagen
Fredag 13.september er det den internasjonale sjokoladedagen og Josman har store planer for sine gjesters smaksløker også denne dagen.
-Det er sjokoladedagen så vi må ha sjokolade på sjokolade, smiler han.
Planen er å lage en konfektkake med syltede appelsinskall til pynt. Etter å ha smakt konfekten til Josman denne dagen har vi allerede vann i munnen frem mot 13.september