Helse og velvære
Vi har tro på at god mat er veien til en bedre helse og et godt liv. Våre kantiner skal være en pustepause fra hverdagen hvor man kan finne ro og fylle på ny energi med sunne og næringsrike måltider. Lykkelige, tilfredse og friske gjester og ansatte er vårt mål når vi prioriterer:
- sunne, næringsrike valg
- psykisk helse
- en sunn livsstil
En forskjell for miljøet
Årlig serverer vi nesten 10 millioner måltider. Dette betyr innkjøp av både store mengder mat og emballasje. For oss er det viktig å fokuserer på de områdene hvor vi kan utgjøre en positiv forskjell både for miljøet og samfunnet. Dette er bakgrunnen for at vi har valgt å fokusere på:
- matsvinn
- plast- og engangsemballasje
- plantebaserte måltider
For en bedre verden
For en stor bedrift vil de valgene man tar påvirke langt utenfor ens eget virksomhetsområde. Som kunde kan vi påvirke våre leverandører, akkurat som våre kunder påvirker oss. Via samarbeid kan man lære av hverandres beste praksis og sammen vokse seg sterkere. Vi ønsker å påvirke positivt ved å fokusere på:
- ansvarlig innkjøp
- berike lokalsamfunnet
- samarbeid for å nå målene
FNs Bærekraftsmål
«FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Da målene ble vedtatt i 2015, var det med en ny forståelse for at økonomi, ulikhet og miljø påvirker hverandre i større grad enn det vi trodde tidligere. For ikke å bruke opp den eneste kloden vi har, må vi finne løsninger som balanserer belastningen på miljøet med forbruket og økonomien vår, og vi må finne bedre måter å fordele ressursene på. Det er bærekraftig både for mennesker og miljøet» (FN sambandet 2020)