Pizzadeig, 4 porsjoner:
- 7 dl hvetemel (gjerne Tipo 00)
- ½ pk fersk gjær eller ½ ss tørrgjær
- 3,5 – 4 dl vann, lunkent
- ½ ts salt
- Litt olivenolje
Bland alle ingredienser og elt deigen i minst 10 minutter til deigen er blank og har fin strekk i seg (pass på at salt og gjær ikke kommer i direkte kontakt, da dør gjæren).
Dekk til med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i porsjonsstørrelser (ca 250 gr per pizza).
Arbeid til runde og fine boller. Dekk med plastfolie og la de hvile i 45 minutter.
Kjevles eller klemmes ut til tynne pizza.
Pizzasaus:
- 2 pakker/bokser hakket tomat av god kvalitet (kvaliteten avgjør resultatet på sausen)
- 1 klype Maldonsalt
- 1 ss god olivenolje
- Fersk basilikum hvis ønskelig
Hell tomatene i en sil og la tomatvannet renne av (ta gjerne vare på tomatvannet og ha dette i en smoothie).
Skvis tomaten med fingrene og tilsett salt og olivenolje.
Tilsett litt nyklippet basilikum hvis du ønsker det.
Topping:
- 1–2 stk mozarella
- 1 stk burrata (italiensk ferskost), hvis ønskelig
- 50 g parmesan eller pecorino
- Noen skiver Tronfjell-skinke eller annen spekeskinke
- God olivenolje
- Fersk basilikum
Fordel sausen på pizzabunnene.
Skjær mozarella og burrataen i skiver og fordel på pizzaene.
Riv over parmesan eller pecorino.
Legg over noen skiver med spekeskinke.
Sprinkle over litt olivenolje og legg på fersk basilikum.
Stek på 250 grader varmluft i ca 12–16 minutter eller til gyllen (avhengig av hvilken komfyr du har).
Tips!
- Ikke ha for mye fyll på pizzaen!
- Topp med det du liker. Pizzaen kan selvsagt være vegetarisk, hvis du ønsker det.