1. Bær med kanelcrumble:
Ingredienser
500 gram frosne bær
4 spiseskjeer lønnesirup
150 gram fint eller halvgrovt brød
30 gram smør
Kanel etter smak.
Fremgangsmåte:
- Bland de frosne bærene med lønnesirupen i en ildfast form
- Del brødet i grove biter. Kjør det i blender til «crumble»
- Stek brødet i pannen med smør og smak til med kanel.
- Fordel brødet over bærene og stek i ovnen på 150C i 15 minutter
Serveres varmt med litt kvarg eller vaniljekesam.
2. Lønnesirupkrutonger
Ingredienser
150 gram fint eller halvgrovt brød
3 spiseskjeer lønnesirup
0,6 dl helmelk
40 g smør
Fremgangsmåte:
- Kutt brødet i terninger og legg de på et bakebrett
- Sett brødterningen i ovnen på 150C i 15 minutter.
- Pisk sammen smeltet smør, lønnesirup og melk
- Vend de varme krutongene i smørblandingen
- Legg krutongene tilbake i oven på et bakepapirdekket brett.
- Stek i 15 minutter eller til krutongene er sprø og gylne
3. Arme riddere med smak av vanilje
Ingredienser
5 skiver fint eller halvgrovt brød
3 egg0,5 dl helmelk
1/2 spiseskje sukker
Vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
- Pisk sammen egg, melk og sukker. Smak til med vaniljeekstrakt
- Dypp skivene i eggblandingen
- Stek i pannen på middels varme til skivene er gylne
Del og server varme